Lijnrecht Reclamemakers

Handige (must-have) WordPress plugins

Handige (must-have) WordPress plugins


WordPress is op het moment het meest gebruikte open-source Content Management Systeem. Door een enorme community waarin inmiddels meer dan 20.000 (gratis) plugins te verkrijgen zijn, is het de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Welke plugins moet je écht gebruiken?!

22/08/2016 - Vakwerk - Stef Dijkstra

Plugins zijn (kleine) uitbreidingen van bestaande software. Je kunt er jouw WordPress website uitbreiden met bijna elke denkbare functionaliteit. Van het toevoegen van social media buttons tot aan het hoger scoren in Google.

wordpress plugin

1. Yoast SEO plugin

De perfecte plugin om jouw website te optimaliseren om goed in Google te scoren. Met deze plugin kun je o.a. de META informatie en social media share opties instellen. Tevens zit er een ingebouwde indicator in waarmee je kunt zien hoe goed je pagina op een bepaalde zoekterm is geoptimaliseerd. Zeer handig dus!

2. W3 Total Cache

Deze plugin is ontwikkeld om de laadtijden van jouw website te reduceren. Met onder andere caching opties en compressie mogelijkheden is deze plugin er eentje die niet mag ontbreken in jouw WordPress website.

3. Broken link checker

Hoe vervelend is het wanneer je een website bezoekt, doorklikt en op een 404-pagina terecht komt (als deze al aanwezig is)? Met de Broken link checker, kun je direct in het WordPress dashboard zien of jouw website ‘dode links’ bevat.

4. Akismet

Ben je een actieve blogger waarbij mensen kunnen reageren op jouw artikelen? Gebruik dan de Akismet plugin om de kans op SPAM-reacties aanzienlijk te verkleinen. Akismet controleert jouw reacties op basis van de Akismet Web service om te kijken of reacties geen SPAM zijn.

5. Limit Login Attempts

Deze functionaliteit zou eigenlijk standaard in WordPress moeten zitten. Met de Limit Login Attempts plugin kun je de inlogmogelijkheden tot jouw website beperken en daardoor je website beter beveiligen tegen aanvallen van malware.

6. Contact Form DB

Deze plugin zorgt ervoor dat al jouw via het contactformulier verstuurde reacties niet alleen in jouw mailbox komen maar ook nog eens in een database worden opgeslagen. Mocht jouw mailserver er om welke reden dan ook uitliggen, dan kun je de inzendingen via Contact Form DB terug zien in de database, zodat geen enkele inzending verloren gaat.

7. Really Simple Captcha

Last van veel SPAM reacties die via je contactformulieren binnen komen? Onderneem actie! Installeer de Really Simple Captcha plugin om je contactformulieren van een Captcha beveiliging te voorzien. Dit zal het aantal SPAM-inzendingen minimaliseren.

8. Activity Log

Ben je beheerder van een community met veel redacteuren? Gebruik de activity log om alle activiteiten van de gebruikers te loggen.

9. TablePress

Maak het visualiseren van data voor jouw klanten eenvoudig door middel van de TablePress plugin. Deze plugin zorgt ervoor dat de gebruikers van het CMS de mogelijkheid hebben om tabellen toe te voegen in de WYSIWYG-editor.

10. Search Meter

Benieuwd naar waar bezoekers naar zoeken binnen jouw website? Installeer de Search Meter plugin en heb direct op het WordPress dashboard inzag over de interne zoekrestultaten binnen jouw website.

Dit artikel is geschreven door:

Stef Dijkstra
Developer
Cel-directeur Interactief

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht

Niels Perik

Niels Perik
Oprichter & Sparringpartner

Hoe kunnen wij je helpen?


Wij willen graag voor jou aan de slag.
Laten zien wat we voor jou kunnen betekenen.
Dus test ons maar, daag ons uit.

Wil je eerst meer over ons weten?
Ik kom graag bij jou langs.
Mijn telefoonnummer 053 - 8200 201.
Mijn e-mail adres is n.perik@lijnrecht.nl.