Lijnrecht Reclamemakers

(Hey)boer zoekt vrouwen

(Hey)boer zoekt vrouwen


19/04/2017 - Prettig kritisch - Eric Sleeuwits


Bent u ook zo benieuwd of boer Olke uit Texas en Sandra toch nog een relatie krijgen? Of wat Riks doet nu hij Marit heeft afgewezen? En of Herman en zijn Fleur nog steeds stapelverliefd op elkaar zijn? Nog een keer kunnen we zondag genieten van ‘Boer zoekt vrouw Internationaal’ en daarna moeten we weer met zijn allen overschakelen op Netflix.

Misschien moeten we op zoek naar een nieuw concept. Of format, zoals ze in televisieland zeggen. Wat dacht u van ‘Heyboer zoekt vrouwen’? Naar het voorbeeld van Anton Heyboer, zelfbenoemd kunstenaar en polderpolygamist uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. Ook wel bekend als de Hollandse Hugh Hefner. Maar dan wat minder glamourous. Voor de jongeren onder ons: Heyboers playboy mansion was een boerderij in het Noord-Hollandse Den Ilp, waar mensen en dieren naast elkaar leefden.

Op het hoogtepunt van zijn carrière had Heyboer het goed voor elkaar: vijf vrouwen die continu tot zijn beschikking waren en met wie hij lief en leed deelde. Overigens was hij nooit officieel met hen getrouwd. De enige met wie hij in de echt was verbonden, een zekere Elsa Wijnands, was na drie jaar weer van hem gescheiden. Maar dit terzijde.

Ik zie het helemaal zitten in dit concept. En de boeren wellicht ook. Afgaande op de twijfels die boer David had bij het maken van een keuze tussen Mara en Susanne, zou dit voor hem dé oplossing zijn. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Bam! Gelijk met vijf vrouwen naar huis. En dan maar kijken of het wat wordt.

Wellicht iets voor John de Mol om dit concept verder met mij uit te werken. Als ervaringsdeskundige op het gebied van succesvolle TV-formats én vrouwen moet dit toch een kolfje naar zijn hand zijn. Een waardige opvolger van The Voice. John, ik wacht je telefoontje af.

Dit artikel is geschreven door:

Eric Sleeuwits
Copywriter
Cel-directeur Concept & Copy

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht

Niels Perik

Niels Perik
Oprichter & Sparringpartner

Hoe kunnen wij je helpen?


Wij willen graag voor jou aan de slag.
Laten zien wat we voor jou kunnen betekenen.
Dus test ons maar, daag ons uit.

Wil je eerst meer over ons weten?
Ik kom graag bij jou langs.
Mijn telefoonnummer 053 - 8200 201.
Mijn e-mail adres is n.perik@lijnrecht.nl.