Lijnrecht Reclamemakers

Hoe is het toch met zwangere July?

Hoe is het toch met zwangere July?


23/02/2017 - Prettig kritisch - Eric Sleeuwits

Kent u haar nog? July, de hoogzwangere tienerpop die afgelopen najaar haar opwachting maakte in, hoe ironisch, het Dikke Speelgoedboek van speelgoedgigant Bart Smit. Een entree die niet onopgemerkt bleef, getuige de golf aan verontwaardigde reacties van verontruste ouders met opgroeiende kids. Terecht stelden zij zich de vraag of hun kroost blootgesteld moest worden aan een zwangere tienerbarbie.

Terwijl de barbiepop in de loop der jaren steeds meer is gerestyled om aan de normen en waarden van een rolmodel te voldoen, kun je je afvragen of zwangere July in dit plaatje past. In een tijdperk waarin de overheid miljoenen euro’s spendeert aan seksuele voorlichting onder tieners is er een verknipt marketingbrein die al deze investeringen in een keer teniet doet door een zwangere tienerpop op de markt te brengen.

Niet alleen July, ook Bart Smit zat behoorlijk in de maag met deze kwestie. Een woordvoerder van de Volendamse speelgoedfabrikant moest zich in allerlei bochten wringen om recht te praten wat krom is. “Het is absoluut geen tiener, maar een jonge vrouw die zwanger is”, was de reactie van hoofd communicatie Sandra Maas van de Blokker holding, het moederbedrijf van Bart Smit.

Inmiddels zijn we alweer een paar maanden verder en ik vraag me af hoe het nu met July is? Is ze inmiddels bevallen en zo ja, hoe heet haar kindje? Maar wat me nog meer intrigeert is hoe ze zwanger is geraakt en van wie? Ken kan het niet geweest zijn. Hij heeft immers een relatie met Ryan. Of heeft een van hen toch meer biseksuele trekjes dan ik veronderstel? Ik kijk nu al uit naar de volgende Dikke Speelgoedboek van Bart Smit. Hopelijk neemt de speelgoedfabrikant hierin ook een July special mee, met alle sappige details over haar zwangerschap. En bent u ook zo benieuwd wanneer de eerste seksspeeltjes voor tieners in de winkels van Bart Smit (of haar opvolger Intertoys) liggen? Het antwoord zien we wellicht in het volgende Dikke Speelgoedboek. Ik kan bijna niet wachten.

Dit artikel is geschreven door:

Eric Sleeuwits
Copywriter
Cel-directeur Concept & Copy

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht

Niels Perik

Niels Perik
Oprichter & Sparringpartner

Hoe kunnen wij je helpen?


Wij willen graag voor jou aan de slag.
Laten zien wat we voor jou kunnen betekenen.
Dus test ons maar, daag ons uit.

Wil je eerst meer over ons weten?
Ik kom graag bij jou langs.
Mijn telefoonnummer 053 - 8200 201.
Mijn e-mail adres is n.perik@lijnrecht.nl.