Lijnrecht Reclamemakers

De hufter en een klootzak

De hufter en een klootzak


11/08/2016 - Prettig kritisch - Mike Lammers

Ik ben een Tukker en in Twente schieten we met kloten. In de streek ook wel klootschieten genoemd. De munitie waar we mee schieten zijn ballen die we ‘kloten’ noemen. Die ballen wordt bewaard in een zak, de klootzak. Klootzakken heb je in alle soorten en maten. In de volksmond wordt het woord klootzak met andere eigenschappen geassocieerd. Daar betekent het botterik, debiel, schoft, onbenul, rotzak, enz enz.

Nu ben ik al een tijdje ondernemer en ik ben in die tijd de nodige klootzakken tegengekomen. Ik heb in de loop der jaren steeds meer begrip gekregen voor klootzakken. Het zijn meestal niet al te slimme mensen die zich wel bewust zijn dat het eten of gegeten worden is in deze wereld en ze gedragen zich daar ook naar. Er wordt zeker niet om de hete brei heen gedraaid en het wint allemaal geen schoonheidsprijs. Bij klootzakken (en dat kunnen ook dames zijn) weet je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt. Aan mij de keuze om met de klootzak te gaan klootschieten of niet.

Onlangs sprak ik met iemand die net door een klootzak was behandeld en deze persoon was een beetje van haar stuk. Ik heb haar toen uitgelegd dat je van een klootzak niet zoveel te vrezen hebt en dat je het vooral niet persoonlijk moet nemen. Sterker nog, dat je blij mag zijn dat het een klootzak was. Het probleem is namelijk niet de klootzakken. Die hebben gewoon een ander soort etiquette. Het wordt pas echt oppassen als je met een hufter te maken krijgt.

Hufters zijn klootzakken met een iets hoger IQ en geen geweten. Ze kennen de ongeschreven wetten in deze wereld. Ze kennen het verschil tussen fatsoenlijk en onfatsoenlijk en dat is precies waar deze parasieten gebruik van maken.

Een hufter zuigt anderen leeg, leunt op andermans krukken en doet dat met een air alsof hij (of zij) zich daar niet bewust van is. De allerlaagste hufters zijn hufters in loondienst. In naam van iets dat niet eens van jouw is en tegen een belachelijke vergoeding anderen belazeren, voorliegen en manipuleren. Sadisten die een betaalde plek hebben gevonden om in naam van een ander hun sadisme te bevredigen.

De hufter en een klootzak

Hufters laten bijvoorbeeld 3 bureaus komen voor een pitch zonder dat aan de betrokken partijen te melden. Vervolgens gaan ze met geen van de partijen in zee en gebruiken ze de creatief strategische informatie om zelf mee aan de haal te gaan. Dat zijn typische hufters en ik ben voor een centraal meldpunt en gevangenisstraf of erger.

Gelukkig zijn er nog de klootzakken. Gewoon duidelijk, open en eerlijk. Meteen over geld beginnen, altijd meer voor minder willen en niks teruggeven. Mensen die je altijd moet bellen om nu toch eindelijk de rekening te betalen. Geef mij maar een klootzak. Dan heb je in ieder geval geen kat in de zak!

Dit artikel is geschreven door:

Mike Lammers
Creatief strateeg
Cel-directeur Concept Creatie

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht

Niels Perik

Niels Perik
Oprichter & Sparringpartner

Hoe kunnen wij je helpen?


Wij willen graag voor jou aan de slag.
Laten zien wat we voor jou kunnen betekenen.
Dus test ons maar, daag ons uit.

Wil je eerst meer over ons weten?
Ik kom graag bij jou langs.
Mijn telefoonnummer 053 - 8200 201.
Mijn e-mail adres is n.perik@lijnrecht.nl.