Lijnrecht Reclamemakers

Ideeën zijn waardeloos

Ideeën zijn waardeloos


Je herinnert je vast nog wel die klasgenootjes die met hun arm op het papier, jou ervan weerhielden te kijken wat ze in hun werkboek of examen opgeschreven hadden.

24/08/2016 - Prettig kritisch - Niels Perik

Dit is exact hetzelfde wat veel mensen in het bedrijfsleven doen. De meeste mensen zijn geheimzinnig met ideeën. Misschien zijn ze bang dat een ander er met de credits van door gaat. Of wellicht hebben ze er niet zoveel?! Het grote probleem met ideeën voor jezelf houden, is dat dit nogal bekrompen werkt. Men blijft rondcirkelen met dezelfde ideeën en de ideeënvoorraad wordt steeds beperkter. Uiteindelijk zijn de ideeën op en raakt deze persoon obsolete. ideeen zijn waardeloosHet rechter meisje op de foto is al op jonge leeftijd haar capaciteiten aan het beperken.

Geef alle ideeën weg

Als je al je ideeën weg geeft, dan heb je niets meer. Dit dwingt je om anders naar de wereld te kijken. Om bewuster te zijn en je ideeën continu aan te vullen. Hoe meer ideeën je weggeeft, des te meer ideeën je krijgt.

Ideeën zijn van iedereen

Ideeën zijn een open kenniscentrum. Beschouw ideeën nooit van jezelf. Ze zijn van iemand anders. Ze zijn van de groep. Ideeën zijn van iedereen. Iets of iemand heeft jouw immers ook geïnspireerd.

Iedereen heeft ideeën

We kennen allemaal van die mensen die continu vol enthousiasme op de proppen komen met ideeën, maar niets uitvoeren. En als ze al beginnen met de realisatie van het idee dan worden ze afgeleid en stoppen ze weer. Om zo door te gaan met het volgende idee.

De definitie van een goed idee

Een goed idee, is een idee dat wordt uitgevoerd. Wordt het niet uitgevoerd, dan is het geen goed idee. Zo simpel is het.

Ideeën zijn waardeloos

Misschien ken jij ook iemand die het idee had om jaren geleden een ‘online handelsplatform’ te ontwikkelen. Miljoenen mensen hadden wereldwijd ditzelfde idee. Tienduizenden mensen hebben het geprobeerd op te zetten. Uiteindelijk kennen we alleen Marktplaats en Ebay.

Het succes van een idee

Een goed idee sneuvelt onmiddellijk als de uitvoering niet succesvol is. Executie is veel belangrijker dan het grote idee. Slechte en gekopieerde ideeën kunnen erg succesvol worden. En geweldige ideeën kunnen stranden door gebrekkige executie. Er is geen gebrek aan goede ideeën in de wereld, maar wel een groot tekort aan daadkrachtige uitvoering.

De kracht van ideeën

Ideeën zijn essentieel in elk deel van ons (bedrijfs)leven. Ideeën zijn spannend en leuk. Ze geven energie en motiveren anderen. Ze zijn het vertrekpunt van interessante reizen. Mijn advies voor succesvolle ideeën; wees doelgericht creatief. Idee en uitvoering gaan hand in hand. Geef beide onderdelen de juiste aandacht.

Niels Perik

Dit artikel is geschreven door:

Niels Perik
Oprichter & Sparringpartner

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht

Niels Perik

Niels Perik
Oprichter & Sparringpartner

Hoe kunnen wij je helpen?


Wij willen graag voor jou aan de slag.
Laten zien wat we voor jou kunnen betekenen.
Dus test ons maar, daag ons uit.

Wil je eerst meer over ons weten?
Ik kom graag bij jou langs.
Mijn telefoonnummer 053 - 8200 201.
Mijn e-mail adres is n.perik@lijnrecht.nl.