Lijnrecht Reclamemakers

In de beperking…

In de beperking…


07/12/2016 - Lijnrecht Reclamemakers - Gerrit Jan Hendriks

Lees ze wel vaker en gisteren kwam er ook weer een pracht voorbeeld van voorbij op mijn linkedinpagina. Met dank aan één van mijn contacten die het berichtje in kwestie als interessant had aangemerkt. En met haar overigens nog 221 anderen.

Van wie het kwam, het berichtje? Van iemand die op zoek was naar iemand die kon helpen bij het oplossen van conflicten binnen een team.

Nou, die was er. Sterker nog, die waren er. In over- en overvloed.

Maar liefst 650 reacties (voorlopige tussenstand) bracht het berichtje teweeg. Met zo’n beetje evenveel suggesties.
Natuurlijk, je kunt zeggen dat het dus werkt, zo’n oproep op linkedin. 650 reacties, kom er eens om!

Ik denk daar iets anders over. Het slaat dood, zoveel reacties. Niet te doen toch, om deze allemaal serieus door te akkeren en al helemaal om ze minstens zo serieus op te volgen.

Kost je dagen werk. Dat is bijna vragen om conflicten binnen je team.

Teveel netwerk, dat werkt niet. Overdaad schaadt.

Daarmee wil ik niet beweren dat je netwerk geen uitkomst kan bieden. Nee, het lijkt mij alleen raadzaam om het het wat selectiever te benutten. Door de vraag, het probleem om te beginnen niet meteen aan de grote openbare klok te hangen.

Ik zou eerst eens te rade gaan bij een paar van mijn contacten. Contacten die ik als geen ander in staat acht mijn vraag serieus te nemen. En er minstens zo serieus antwoord op te kunnen geven. Denk dat ik dan veel beter, veel effectiever geholpen word.
In de beperking…

Dit artikel is geschreven door:

Gerrit Jan Hendriks
Copywriter
Cel-directeur Concept & Copy

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht

Niels Perik

Niels Perik
Oprichter & Sparringpartner

Hoe kunnen wij je helpen?


Wij willen graag voor jou aan de slag.
Laten zien wat we voor jou kunnen betekenen.
Dus test ons maar, daag ons uit.

Wil je eerst meer over ons weten?
Ik kom graag bij jou langs.
Mijn telefoonnummer 053 - 8200 201.
Mijn e-mail adres is n.perik@lijnrecht.nl.