Lijnrecht Reclamemakers

Let’s bArb

Let’s bArb


13/03/2017 - Prettig kritisch - Eric Sleeuwits

– “Goh, schat. Dat was nog eens een heerlijke film. Lang geleden dat we zo’n fijne televisieavond hadden”.
– “Ja, zeg dat wel. En wat een prachtige rol van Barb hè?”
– “What are they talking about? And who the hell is Barb?”

Nu WikiLeaks heeft gelekt dat de CIA ook in ons land mensen met een smart-tv kan afluisteren, is het niet ondenkbaar dat bArb straks in de Amerikaanse huiskamers het gesprek van de dag is. En dat terwijl het slimme tv-meubel van ontwerper Joris Bökkerink in eigen land nog voet aan de grond moet krijgen. Of eigenlijk drie voeten.
Het ontwerp van de bArb is even simpel als functioneel. En helemaal aansluitend op het wireless tijdperk waarin we leven. Geen gedoe meer met snoeren. Die kunnen namelijk netjes worden weggewerkt in het meubelstuk, waardoor je overal waar jij wilt naar je favoriete tv-programma kunt kijken.

Gat in de markt?

Maar is bArb ook een gat in de markt? Het is in ieder geval een uniek ontwerp. Of het ook een succes wordt, hangt helemaal af van de manier waarop het tv-meubel in de markt wordt gepositioneerd Moet bArb in massa, serie of misschien wel in licentie worden geproduceerd? Met een daarbij behorende patent- of octrooiaanvraag. En bezorgen we daarmee de geestelijk vader van bArb daarmee, naast een vette bankrekening, ook pijn in het hart? Of gaan we bArb als een smart piece of design in de markt zetten. Exclusief verkrijgbaar bij interieurwinkels in het hogere segment. Eventueel voorzien van een personal touch, zoals een kleurtje of de handtekening van de ontwerper. Of misschien wel volledig customized? Met een daarbij behorende prijs.

Joris kennende, denk ik dat hij het meest gelukkig wordt als hij het zelf op de regisseursstoel kan plaatsnemen. Iedere bArb wordt die nu zijn atelier verlaat, is met de hand gemaakt. En daarmee uniek ten opzichte van de vorige. Een bArb die als product van zijn ambachtswerk wordt vermarkt, moet Joris meer voldoening geven dan een bArb die tussen de Jan des Bouvrie meubels bij Leen Bakker of Wehkamp staat. Ik ben zeer benieuwd hoe de bArb straks in de Nederlandse huiskamer gaat landen. U ook?

Dit artikel is geschreven door:

Eric Sleeuwits
Copywriter
Cel-directeur Concept & Copy

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht

Niels Perik

Niels Perik
Oprichter & Sparringpartner

Hoe kunnen wij je helpen?


Wij willen graag voor jou aan de slag.
Laten zien wat we voor jou kunnen betekenen.
Dus test ons maar, daag ons uit.

Wil je eerst meer over ons weten?
Ik kom graag bij jou langs.
Mijn telefoonnummer 053 - 8200 201.
Mijn e-mail adres is n.perik@lijnrecht.nl.