Lijnrecht Reclamemakers

Wat verwacht wordt, is nooit zeker!

Wat verwacht wordt, is nooit zeker!


15/08/2016 - Prettig kritisch - Gerrit Jan Hendriks

Of we er mee willen ophouden, nee, we moeten er mee ophouden, met het gemopper over de prestaties van de Oranje olympiërs in Rio. Zeg ik niet, zegt mevrouw Schippers, onze minister van (ook) sport.

Daar gehoorzamen we natuurlijk niet aan. Want mopperen en Nederlanders, een bijna heilige twee-eenheid. Onwrikbaar, valt niet aan te tornen. Een land van mopperkonten zijn we. Behalve dan de minister.

Begrijp haar wel. Want in de prijzen vallen, dat doe je niet even. Succes mag volgens veel zelfbenoemde marketinggoeroes dan een keuze zijn, goud, zilver en zelfs brons haal je niet even op. Hoeveel bloed, zweet en tranen je ook hebt getraind.

Maar ja, verwachtingen. Zijn in de regel hoog gespannen. Te hoog.

Maar ja, neem chef de mission Maurits Hendriks. Liet zich op weg naar de spelen herhaaldelijk ontvallen dat wij de Olympische ploeg – onze grootste ploeg ooit – vooraf niet moesten, niet mochten vastpinnen op hoeveel Nederlandse medailles er zouden worden binnengesleept.

Knap staaltje verwachtingsmanagement.

Tegelijk was voor hem de medaillescore in Londen toch het ijk-, om niet te zeggen het beginpunt punt voor wat er in Rio de Janeiro aan eremetaal haalbaar zou moeten kunnen zijn. Alle omslachtigheid ten spijt, een veel minder knap staaltje verwachtingsmanagement. Alsof successen uit het verleden…

Communicatie, daar draait het ook hier om. Zeg het zo bedekt, breng het zo klein en zo ingetogen als je wilt, als de praktijk iets uitwijst dan is het dat zeker in sport en in sportbeleving elke nuance vaak ver te zoeken is.

De sporters mogen er dan naartoe hebben gewerkt, wij, het grote publiek hebben dat ook.
En nu, nu willen we successen zien. Niets meer en niets minder. Onze helden overladen zien worden met medailles, medailles en nog eens medailles, dat willen we. Midden in de nacht, als het moet.

Makkelijker gezegd dan gedaan.
Te makkelijk, veel te makkelijk gezegd.

Over vier jaar gaan we naar Tokio.
Vol verwachting klopt ons hart.

Als de communicatie dan maar niet weer teveel verwachtingen wekt.

Dit artikel is geschreven door:

Gerrit Jan Hendriks
Copywriter
Cel-directeur Concept & Copy

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht

Niels Perik

Niels Perik
Oprichter & Sparringpartner

Hoe kunnen wij je helpen?


Wij willen graag voor jou aan de slag.
Laten zien wat we voor jou kunnen betekenen.
Dus test ons maar, daag ons uit.

Wil je eerst meer over ons weten?
Ik kom graag bij jou langs.
Mijn telefoonnummer 053 - 8200 201.
Mijn e-mail adres is n.perik@lijnrecht.nl.